Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy titkos kert - A virágos ékszerek inspirálója

2021. 04. 09. 19:05:13
Egy titkos kert - A virágos ékszerek inspirálója

A hely, ahol lakom a családommal maga a Paradicsom. Pedig nem egy tökéletesen rendezett kert, hanem buja, tele zöldellő növényekkel, szanaszét ültetett színes virágokkal, fűszernövényekkel. Maga a Titkos kert Frances Hodgson Burnett regényéből. Legalábbis én mindig így képzeltem el. Talán több gyümölcsfa is lehetne egy-két tölgy helyett, de alapvetően varázslatos a kertünk. Tölgyek, fenyők, juharfák, málnabokrok, páfrányok ölelik körbe a házunkat.  

Kora tavasszal, amikor az ősszel lehullott leveleket gereblyézzük két hétig, több, mint 200 zsák levelet gyűjtünk össze. Az mondjuk nem mindig telik kellemes hangulatban, de télre a növénytakarás és az állatok lakhelye adott. 

Az ékszereim egyik fő témája a növények

Amint az első hóvirág előbújik, majdnem minden nap egy-egy újabb virággal gazdagodik a kertünk, imádok délelőtt kijárni és lefényképezni az újabb csodákat. 

Annál is inkább, mert az ékszereknek, amiket készítek, az egyik fő témája a növények, a színpompás virágok. Lefényképezem, majd fotópapírra kinyomtatva belefoglalom egy-egy medál, vagy gyűrű alapba. Itt tudjátok megnézni az ékszereimet.

A krókusz is inspirált

Idén a krókusz volt az első virág, ami a három hetes karanténom után kellő energiával töltött fel, alig várom, hogy egy ékszerszett készüljön belőle. 

A tavaszi szünet alatt tettünk egy nagyobb sétát Piliscsabán, ahol már a cseresznyefák kezdenek virágozni, a magnólia még nem, sajnos. Persze a Facebookon már ezer képet láttam Magyarország különböző településein a cseresznyefák virágzásáról, ahol sokkal intenzívebb színűek, de a hangulata pont ebben rejlik. Egy csepp rózsaszín a zöld tengerben. 

A cikk szerzője: Surowiak Zsófi
kézműves ékszerkészítő, művészettörténész, a Piliscsabai Kézművesek Közössége egyesület vezetője
Facebook oldal: https://www.facebook.com/tannerson.company
Zsófiról és webboltunkban is kapható ékszereiről partnereinket bemutató oldalunkon olvashatnak.

Tartalomhoz tartozó címkék: ékszer kert surowiak zsófi