Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fehér, kör alakű tűzzománc fülbevaló, népi motívumokkal

5.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: F03100667454
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. július 17.
Kézzel készült gyönyörű tűzzománc ékszer, egyedi népies mintával. A tűzzománc elkészítése hosszadalmas folyamat, egy ékszer elkészítése kb. 4-5 órát vesz igénybe. Ezek az ékszerek mind egyedi mintával, teljes mértékben kézzel készült termékek.
Mérete: 2 cm átmérőjű
Készítő: Szitta Imola, festőművész és tűzzománc készítő művész
 

További információ a termékről

A tűzzománc elkészítése hosszadalmas folyamat. A művész először az ékszerek alapját vágja ki fémvágó ollóval a rézlemezből. Ezt a formát lecsiszolja és zsírtalanítja, hogy a festék megtapadjon a felületen. Az iszapos festék kikeverése után felviszi az alapréteget a rézlemez mindkét oldalára. 

Ha megszáradt a festék, mehet az első égetés. Minden égetés kb. 2 és fél percig tart, de az időtartamot befolyásolhatja a festék is és az ékszer mérete is. Az alapszín kiégetése után lehet formákat és mintákat festeni a lemezre. Minden szín egy újabb réteget és egy újabb égetést igényel, így van, hogy egy fülbevalót akár ötször-hatszor is meg kell égetni. Ez a folyamat igen hosszadalmas, egy ékszer elkészítése kb. 4-5 órát vesz igénybe. Ezek a ékszerek mind egyedi mintával, teljes mértékben kézzel készült termékek. Sokszorosítani nem lehet, tehát mindegyik egyedi darab. 

A tűzzománc az ötvösség több ezer éves díszítő anyaga. Az iszapzománc technika a festészethez hasonlít, sűrű iszapos festékkel dolgozik, míg a hagyományos ékszerzománc összetört üvegporból készül. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.