További információ a termékről
Fánk recept:
-250 gramm liszt
-20 gramm vaj
-15 centiliter langyos tej
-80 gramm kristálycukor
-1 tojás
-1 vaniliacukor
-1 kiskanál citromlé
-1 sütőpor, csipetnyi só és sütőolaj
Kézi mixerrel összedolgozzuk a tésztát majd 15 percig pihentetjük. A tartályba kanállal tésztát töltünk, max. 3 cm-re a felső peremtől.
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben (teflon, kerámia bevonatú stb.). A tartályt a serpenyő fölé tartjuk és ujjunkkal lenyomjuk a nyomógombot.
Amikor a megfelelő nagyságú tésztagyűrű átfolyt az alsó nyíláson a nyomógomb elengedésével a körfánk a forró olajba esik.
Kisebb körök készítésénél az alsó részen lecsavarjuk a piros vágótölcsért, majd felpattintjuk a sárga szűkítőgyűrűt és felcsavarozzuk a sárga vágótölcsért.
Forrás: Kapiga