Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Közmondások

Ár:
2.490 Ft

3000 magyar közmondás és szójárás betűrendes értelmező dióhéjszótára.

Mindenki ismeri az Aki másnak vermet ás, maga esik bele vagy az Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér szemléletes közmondásokat. Kötetünk 3000 közmondás és szójárás pontos jelentését adja meg. 

Szerző: Bárdosi Vilmos, Kiss Gábor
Oldalszám: 188
Kötés típusa: puhafedeles
Formátum: A/5
ISBN: 9637094113
Tömeg: 225 g/db
Kiadás: 2005, Tinta kiadó

Cikkszám: F0402343366777
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

További információ a termékről

Mindenki ismeri az Aki másnak vermet ás, maga esik bele vagy az Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér szemléletes közmondásokat. Ugyanígy senki előtt nem ismeretlenek a következő szójárások sem: Egyik kutya, másik eb vagy Több is veszett Mohácsnál. A legismertebb 100-150 közmondást sokan használják is beszédjük színesítésére. Azonban a leggyakoribbak mellett számos olyan közmondás is van a magyar nyelvben, amelyeknek jelentése nem mindenki számára világos.
 
Kötetünk 3000 közmondás és szójárás pontos jelentését adja meg. Így amellett, hogy behatóan megismerhetjük nyelvünknek ezeket a "virágait", azt is elérhetjük, hogy csak olyankor használjuk valamelyiket, amikor az pontosan az adott beszédhelyzethez illik.
 
A szótár összeállítói a magyar szótárírás szakemberei: Bárdosi Vilmos az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanára, Kiss Gábor pedig az MTA Nyelvtudományi Intézetének munkatársa, ill. a TINTA Könyvkiadó vezetője.

Termék címkék: szólások, tinta könyvkiadó