Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
kürtöskalácssütő

Kürtőskalács sütő tölthető

2.980 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Cikkszám: 5555556125478799
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. december 11.

Csomagautomatás átvétellel nem tudjuk feladni!

A kürtőskalács a vásárok és fesztiválok elmaradhatatlan finomsága, de ezzel a kürtőskalács sütőfával most már otthonában is elkészítheti. Csak be kell izzítani a faszenet, és az előkészített tésztát rátekerve a sütőfára, egy kis állványra helyezve a végét, folyamatosan forgatva ropogósra sütjük. 

Anyaga: fa és fém
Méretei: Teljes hossza: 50-52 cm, kürtös fagyitölcsér hossza: 19 cm, legszélesebb átmérője: 6.2 cm, legkeskenyebb átmérője: 1.5 cm, nyél hossza: 18 cm
Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el. Ne áztassa!
Súlya: 330 gramm

További információ a termékről

Videó az erdélyi kürtőskalács készítésről:

Erdélyi kürtőskalács autentikus receptje:
(kb. 4-5 db.)

1 kg liszt
2 tojás
2,5 dkg élesztő
½ l tej
vanília cukor
reszelt citromhéj
csipetnyi só
maroknyi cukor
diónyi margarin

2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a tojást, a margarint, a vaníliát, a citromhéjat és a sót összegyúrjuk, folyamatosan adagolva hozzá a tejet. Nem túl lágy tésztát gyúrunk, majd kb. fél óráig meleg helyen, pihentetjük, kelesztjük.

A tésztát ujjnyi vastagon, kb. 1 méter hosszú darabokra, nyújtjuk. Az előzőleg főzőolajjal bekent kürtőskalács sütőre, hézagosan felcsavarjuk. (A feltekert tészta egymástól kb. egy ujjnyi távolságra, kerüljön!) A sütőfára ily módon feltekert tésztát addig hengereljük, amíg a hézagos tészta egyenletesen be nem borítja a sütőfát. Ekkor a tészta felületét főzőolajjal bekenjük, majd kristálycukorba forgatjuk.

Parázs fölött, egyenletesen forgatva megsütjük. A kalács kb. 3-4 percnyi sütést, igényel. Amint a cukor szép fényesre karamellizálódik, már készen is van az ízletes kürtőskalács. (Minél tovább barnítjuk a cukrot, annál ropogósabb, de egyben kesernyésebb is lesz a cukormáz!) Amennyiben ízesíteni szeretnénk, akkor a tűzről levett, frissen elkészült kürtőskalácsot dió-, kókusz-, vagy fahéjreszelékbe forgatjuk!

Forrás és fotó: visitharghita.com

Az alábbi oldalon további kürtőskalács recepteket talál. Jó étvágyat hozzá!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.