Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
könyv meseszótár

Meseszótár 

3.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: F04023112333
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. április 23.

Népmeséink világában számos olyan szóval találkozhatunk, melyek jelentése ismeretlen a mai olvasó előtt. Ide tartoznak a paraszti világ egyes munkafolyamataira, ünnepeire utaló szavak, de számos egyéb kifejezés – például áristom, lábszíjazás, pemete – is. Szótárunk ezek értelmezéséhez nyújt segítséget.

A gyerekek számára is érthetően, egyszerűen leírt meghatározások könnyen megismerhetővé tesznek egy-egy kifejezést, népmesei fordulatot. Minden szómagyarázat után példamondatban is szerepelnek a címszavak, ezzel segítve az értelmezést. A példamondatok végén szereplő számból kiderül, hogy az adott szó melyik mesében fordul elő, a szótár végén található mesemutatóban ugyanis minden, a szótárban feldolgozott mese szerepel, sorszámmal ellátva.

Színes illusztrációk is gazdagítják a 221. oldalas kiadványt, még élvezetesebbé téve annak forgatását. Ajánljuk a Meseszótárt mindenkinek, aki szereti a magyar népmeséket, akár hallgatni, akár olvasni, és szeretne többet megtudni egy mára szinte feledésbe merült világról.

Tinta Könyvkiadó, Budapest, 2018. 
Szerkesztők: Zsák Éva Indira - Petróczi Andrea

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.