Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Történetünk

    

Gyerekkorom óta rajongok a faluért, a falusi életért, a régi tárgyakért, nagyszüleink történeteiért.

Bár 18 éves koromig Eger egyik főutcájában egy soksávos út mellett laktam, ha tehettem, szabadidőm nagy részét vidéki nagyszüleimnél töltöttem, sok jó barát társaságában: rengeteg játékkal, kétkezi munkával. Emlékezetes családi összejövetelek színtere volt számomra a mi kis falunk, még vőfély is voltam olykor sátras lagzikon.

Bár a nyolcvanas években is sok minden elveszett már a régi falusi életből, de az akkori öregek még tudtak mesélni a korábbi hagyományokról, értékekről, így lettem én is “megfertőzve” a falu, a falusi élet szeretetével. 

19 éves koromban a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetemre kerültem, és azóta Istennek hála falusi környezetben élhetek, előbb Piliscsabán, és immáron 2008 óta Piliscséven, feleségemmel és két kislányommal. 

Az elmúlt 20 évben újságíróként, online szerkesztőként, majd webfejlesztési projektmenedzserként dolgoztam, oktattam a Pázmányon. Nagyon sok szép emlékem fűződik ehhez az időszakhoz, köszönöm mindenkinek, aki lehetőségeket adott.

Az élet úgy hozta, hogy egy új útra léphetek rá, és feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy elindulunk együtt ezen.

Céljaink

Biztos vagyok benne, hogyha anno Ön is töltött némi időt vidéken és falun, termékeink kellemes emlékeket, pozitív érzéseket ébreszthetnek Önben. A bensőségesség, az emberek és a természet közelsége, a bölcs nagyszülők jelenléte, a vidéki barátok kevessége köszön vissza az olykor rég nem látott termékeink újragondolásában, dekorációs termékeink stílusában.

Ehhez az élményvilághoz kapcsolódva indítottuk el Falusi Portékák webboltunkat, amelyben sok pilisi és távolabb élő, remek kézműves alkotó egyedi portékái mellett, saját tervezésű dísz- és használati tárgyakat is kínálunk Önnek. 

Távlati terveink között olyan szolgáltatások elindítása szerepel, amelyek más-más oldalról, de a falusi életre, a kézműves alkotómunkára, a szabadidő értékes eltöltésére és ezek egyedi élményeire épülnek, ezeket népszerűsítik. Régóta dédelgetett álmunk például, hogy falusi szállásadók legyünk.

 

 

Érdekes cikkekkel, a falusi élet szépségeit és nehézségeit bemutató olvasnivalókkal is szeretnénk szórakoztatni Önt, blogunkban a következő témaköröket érintjük majd:

  • falusi használati tárgyak bemutatása, életmód tanácsok, pl: kertészkedés, palajavítás, házfelújítás,
  • zero waste szemlélet falun és környezettudatosság,
  • lakberendezési ötletek,
  • falun újrakezdők riportjai,
  • kézművesek, őstermelők, falusi szálláshelyek, vásárok, tájházak bemutatkozásai,
  • gasztronómia, vegán életmód vidéken stb.

Valamint szeretnénk fellépni a hamis falusi sztereotípiák ellen.

Amit Önnek kínálunk

Bár Magyarországon is egyre több kézműves, “rusztikus, vintage” típusú termékeket kínáló webáruház üzemel, mi abban szeretnénk többet adni Önnek, hogy otthonába kellemes emlékeket idéző, új vagy stílusosan felújított régi használati tárgyakat, népies kézműves termékeket vásárolhasson hazai alkotóktól.

 

Együttműködő partnereinket nagy gonddal választjuk ki, mert szeretnénk, ha Ön a Falusi Portékák webboltjában olyan nagykereskedőktől és vidéki vásárokban, falusi portáknál felvásárolt régi, de egyedi szín- és motívum világgal megújított eszközökkel és tárgyakkal találkozzon, amelyek méltán lehetnek otthona egyedi díszei, mindennapi életének kedves tárgyai.


Restaurált termékeink a régmúlt idők napi használati tárgyait hozza vissza otthonába modern, trendi kivitelben. Reméljük, Önben is sok kellemes gyermekkori emléket fognak felidézni ezek a rég nem látott falusi tárgyak (hokedlik, sámlik, fatál tükrök, kupa tartók). 

Saját grafikájú textilárúink múltunk kis csodáit keltik új életre. Ha Ön is úgy gondolja, hogy mai modern életünkben is szükség van a hagyományok, mesék, régi magyar szólások, mondások és bölcsességek megőrzésére és továbbadására, akkor biztosan tetszeni fognak ezek a portékák. (Népmese figurás pólók, mai életrevitelünkre aktualizált, régi stílusú falvédők, kötények, vászonszatyrok).

Kézműves alkotóink termékei mind-mind aprólékos és szeretetteljes munkával készített műremekek. Ilyen kézműves termékekkel leginkább vásárokban és nagyobb rendezvényeken találkozhat. Most már bármikor kényelmesen megrendelheti az Önnek tetsző kézműves darabokat webboltunkból, így könnyedén otthona díszei lehetnek. (Fa használati tárgyak és játékok, üvegékszerek, pecsétek, fonott kosarak, kékfestő mintás garnitúrák, kerámia csodák).

Egyéb használati és dísztárgyainkdekorációs kellékeink a vidéki életet idéző, praktikus eszközök, amelyek még a városban élők számára is kedves, mindennapi használati tárgyakká válhatnak.

 

Szeretném, ha Ön is ilyen elégedett és boldog lenne, amikor termékeinket kézhez kapja, mint kislányunk Lilla Sára az őszi piliscsévi Pincefalu avarjában.

Családom nevében is köszönöm, hogy boltunkba látogatott, lelje örömét portékáinkban!

Eszter, Lilla Sára, Júlia Krisztiána és Mátyás

 

Szeretné kézműves termékével webboltunk kínálatát növelni?

Ha úgy gondolja, hogy saját készítésű portékái beleillenek webboltunk magyaros, falusias, népies stílusába, vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Falusi Portékák kézműves termékek