További információ a termékről
Használata: A tésztagépet a munkafelületre kell rögzíteni, majd elkezdhetjük a tésztát nyújtani: a tésztát felülről igazítsuk a sima hengerek közé, miközben a hajtókart lassan tekerjük. A nyújtott tészta vágásához helyezzük fel a vágó egységet a gépre. Majd a kinyújtott tésztát igazítsuk a vágóhengerek valamelyike közé, és lassan tekerjük a kart.
A tökéletes házi tészta receptje: hozzávalók 1 kg liszt, 6 tojás, 1 kk só, víz. A liszt közepére készítsünk egy mélyedést, ebbe szórjuk a sót, majd a tojásokat üssük bele. Ízesíthetjük és színezhetjük is a tésztánkat, ha paradicsompürét adunk hozzá, akkor piros, ha spenótot, akkor zöld árnyalatúra színezhetjük a tésztát, ami különleges ízt ad. Belülről kifelé haladva próbáljuk egyneművé összegyúrni az alapanyagokat. Ha úgy érezzük, hogy nem akar összeállni, adjunk hozzá egy pici vizet. Ne ijedjünk meg a tészta ilyenkor ráragad a kezünkre, de idővel szépen leválik. Az eredmény egy rugalmas állagú tésztagömb, hagyjuk egy kicsit pihenni utána a tésztából hosszúkás rudat formázunk, és szeleteljük 1,5-2 cm-es darabokra. Így könnyebb lesz a nyújtása. A szeletek mindkét oldalát megszórjuk liszttel, hogy ne ragadjon bele a gépbe. A színes tészta nem csak finom, de praktikus is, gyereknek vidám és játékos ételként adható, hogy maradéktalanul megegyék a vacsorát.
Az alábbi videó a házi tészta készítést (nyújtás, vágás) mutatja be: