Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tűzzománc fehér medál és nyaklánc

Ár:
6.690 Ft
Kézzel készült fehér tűzzománc nyakék, dísztárolón. Ez az egy ilyen ékszer van a világon!
Mérete: a nyakék tűzzománc része 7,5 cm x 3,5 cm, a képkeret 13 cm x 18 cm.
Készítő: Szitta Imola, festőművész és tűzzománc készítő művész
Cikkszám: F03107
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

További információ a termékről

A tűzzománc az ötvösség több ezer éves díszítő anyaga. Az iszapzománc technika a festészethez hasonlít, sűrű iszapos festékkel dolgozik, míg a hagyományos ékszerzománc összetört üvegporból készül. 


A tűzzománc elkészítése hosszadalmas folyamat. A művész először az ékszerek alapját vágja ki fémvágó ollóval a rézlemezből. Ezt a formát lecsiszolja és zsírtalanítja, hogy a festék megtapadjon a felületen. Az iszapos festék kikeverése után felviszi az alapréteget a rézlemez mindkét oldalára. 

Ha megszáradt a festék, mehet az első égetés. Minden égetés kb. 2 és fél percig tart, de az időtartamot befolyásolhatja a festék is és az ékszer mérete is. Az alapszín kiégetése után lehet formákat és mintákat festeni a lemezre. Minden szín egy újabb réteget és egy újabb égetést igényel, így van, hogy egy fülbevalót akár ötször-hatszor is meg kell égetni. Ez a folyamat igen hosszadalmas, egy ékszer elkészítése kb. 4-5 órát vesz igénybe. Ezek a ékszerek mind egyedi mintával, teljes mértékben kézzel készült termékek. Sokszorosítani nem lehet, tehát mindegyik egyedi darab.