Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kézműves partnereink

Czegle László faműves, népi iparművész

Saját álom, kérges kézzel, magyar fából, szépszerével

Czegle László népijáték készítő-faműves, népi iparművész vagyok. Foglalkozásom ez, amely egyben hivatásom is. A mesterség szeretetét családi indíttatásra, nagyapámtól örököltem, aki egy kisváros jó nevű asztalosmestere volt. Debrecenből költöztem 1998-ban, egy picike zempléni faluba, a kádárok völgyébe. Egy kis lakatosipari jártasság megszerzése után, 1993-94 fordulóján döntöttem úgy, hogy életemet végleg összekötöm a FÁ-val. A famegmunkáló gépeimet (édesapám segítségével) saját magam készítettem el (szalagfűrész, csiszológép, eszterga), amelyeken a mai napig is dolgozom. 1994-ben alapítottam manufaktúrámat. 1997-ben költöztem Erdőbényére, 2004-ben az erdőbényei emlékpark létrehozásában tevékeny részt vállaltam.

Termékeimről:

  • hagyományos kézműves technológiával készülnek, sok kézimunkával
  • esetenként kis gépeket (esztergagép, csiszológép) is igénybe veszek a minőség és esztétikai érték javítására
  • termékeim széles skálán mozognak: fajátékok, ékszerek, karácsonyfa díszek, ajándéktárgyak (pl : gyümölcsös tálak, kínálók, faliórák, gyertyatartók, díszdobozok, szelencék stb.), konyhai használati tárgyak (pl: diótörő, mézcsorgató, teflonkanalak, pálinka kínálók stb.)
  • termékeim a hagyományosan elfogadott formákon kívül, új, saját ötleteken alapuló, egyedi kivitelezésű tárgyakat is tartalmaznak
  • termékeimet 1998 óta folyamatosan zsűriztetem az Iparművészeti Lektorátuson, és a Hagyományok Házában a Népi- Iparművészeti Osztályon.

A zsűrizett tárgyak száma eléri a 100-110 db-ot, amelyekből több „A” és „B” kategóriás minősítést is kapott. Életemben, munkáimban igazolva látom a mondást: A fából készült tárgyak a bölcsőtől a koporsóig elkísérnek.

A Falusi Portékák vásárlói Czegle László termékeiből többek között az alábbiakat tudják megvásárolni: fa traktor, diótörő, ajtókopogtató

Dobos Anita, kézműves fényvisszaverők, ékszerek

Dobos Anita vagyok, a bihiga megálmodója és megalkotója. A sok gyaloglás (vidéki gyerekként) és aztán a még több kerékpározás (futárként és utánpótlásedzőkét), meg a mindig valamit alkotás és a természet szeretete kapcsolódott össze eggyé, amikor létrehoztam a bihigát. Fényvisszaverőket készítek – saját rajzaimból, saját technikával, és minden egyes darabot kézzel. Az alapanyagválasztásnál és a készítésnél is ügyelek a minőségre, hogy szép és tartós darabokat adjak ki a kezemből.

Készítek fényvisszaverő matricákat - amiket biciklire, rollerre, bukósisakra, babakocsira, kerekesszékre érdemes felragasztani (motor, autó és egyéb közlekedési eszköz sincs kizárva természetesen). Varrok fényvisszaverő kitűzőket és táskafüggőket, hiszen gyalog is jó, ha látszunk. És - miért is ne alapon - fényvisszaverő ékszereim is vannak.

Azt szeretném megmutatni, hogy a láthatóság nem ciki, hiszen lehet különleges, egyedi és változatos, és főleg vidám. 
Te látszol a sötétben? – a bihiga igen 

https://www.facebook.com/bihigancsi 
https://www.instagram.com/bihigancsi/ 


Haraszti Enikő, népi iparművész, keramikus


Enikő népi iparművész, tevékenységét számos díjjal tüntették ki, többek között a népművészet ifjú mestere díjjal is. 

Eredményei: 
Gerencsér Sebestyén fazekas pályázat II.díj (1987)
Önálló kiállítás a Kálvin téri Népművészeti Stúdióban (1990)
Nívódíj elismerés (1991) 
Térmeg-ház galéria Sárbogárd - kiállítás (1991)
A Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány díjazottja (1994) 
VIII. Alföldi Fazekas Triennále - II.díj (2000)
Az Ezredforduló Kézműves Remekei című kiállítás résztvevője (2000)

Kézzel korongozott, 1000'C-1065'C-on égetett színes, mázas termékeket készít, fazekas agyagból, vagy fehér korongos masszából. A vonalas díszítmény (pl. a bögréken) földfestékkel színezett, írókás, többnyire hagyományos motívumok felhasználásával történik. Az általa tervezett madarak formába öntve készülnek, égetési hőfoka és mázazási eljárása megegyezik a korongozottakéval.
Webboltunkban többek között egyedi karácsonyi dísztárgyakat (betlehemek, mécsestartók), tálakat, bögréket, madarakat, gyertyatartókat, szilkéket, almasütőt kínál, a Kerámia menüben megtekinthetők.


Háromházi Bea, népi stílusú párnák, táskák készítője


Ugyan részben polgári és részben hajdani jómódú vidéki, földbirtokosi családba születtem, de a felmenőim a hétköznapi szükségleteik előállításához nagyon sok mindenhez értettek. Még a dohánytermesztéshez is. Többüknek kézműves mestersége is volt.

Rajongok ezért az életmódért. Nem is beszélve a csodaszép és szakrálisnak is mondható népművészeti díszítéseinkről, motívumainkról, amelyek már ősidők óta kísérnek bennünket. Hit- és érzelemvilágunk szimbólumai erőt adnak és képesek bearanyozni életterünket, akár egy modern stílusban berendezett környezetben is.

Már kislányként megtanultam hímezni majd később varrni. Remek kikapcsolódás és hobbi lett belőle. Sokáig csak ajándékokat készítettem, majd egyre több biztatást kaptam ahhoz, hogy ebből a hobbiból több legyen.

Idén sikerült összeállítanom egy kisebb népies stílusú dekorációs kollekciót és nagy öröm számomra, hogy helyet kaphatnak a Falusi portékák oldalon.
Bea termékei többek között innen is elérhetőek: https://falusiporteka.hu/ruha-es-textil/nepi-mintas-parnak


Heincz Bettina, kosárfonó

Mindig is kézműves beállítottságú voltam, az egyetem után beiratkoztam egy kosárfonó szakkörre a Hagyományok Házába. A fonott dolgokon mindig is megakadt a szemem, mert természetes anyagból készülnek és praktikusak, ott akkor örökre rabul ejtett a vessző illata. 

Ősi mesterség ez, mely a mai világban talán még nagyobb jelentőséggel bír. A fonott tárgyak természetesek, tartósak, fenntarthatóak és szépek. A legjobb érzés, hogy egyszerű növényi hajtásokból mennyiféle forma, funkció kialakítható. Nem bírnék már e nélkül élni.  

Alapvetően a magyar hagyományok szerint fonom a kosarakat, de szeretek héjas vesszővel dolgozni és variálni a különböző növények hajtásait. Sokszor kombinálom a kosarakat bőrrel, fakéreggel vagy kókuszrost kötéllel, így próbálok egyedit alkotni és egy kicsit rusztikusabb irányba elmenni. 

Bettina a Falusi Portékák vásárlói számára kézzel festett fonott oldalú tálcákat, és hátikosarat (hátyit) kínál. 

Holló-Vaskó Mészáros Márta (Aquila Háza), ékszerkészítő

 

"Tíz éve botlottam bele teljesen véletlenül a drótékszerekbe egy internetes keresés során. Igazi szerelem volt első látásra, homlokegyenest beleestem és azóta sem keveredtem ki belőle. Kicsi gyerek korom óta foglalkozom kézműves technikákkal. A drótékszer készítésben olyan fajta alkotói szabadságot kapok, amit más technikákban nem találtam meg.

Világéletemben rajongtam a régi dolgokért. A kedvenc korszakom a XIX. század vége. A romantika és a szecesszió finom, nőies vonalai mindig lenyűgöztek. A drót egy tökéletes médium ezeknek a formáknak az újragondolására.

2014-ben szereztem meg a fémműves oklevelemet. Azóta a drótékszerek mellett lemezből is készítek ékszereket.

Drótékszer készítés:
Az ékszereket forrasztás nélkül, tekergetéssel hozzuk létre. A vastagabb drótszálakra vékonyabb drótot tekerünk, a vastagabb szálakat egymáshoz kötözzük. Az ékszerekhez használt gyöngyöket a dróttal rögzítjük.
A kész ékszert általában oxidálom, majd felpolírozom, hogy az aprólékos részletek jól látszódjanak. A drótékszer készítés során a formát forrasztás nélkül, kötözéssel alkotjuk meg.

A folyamat során különböző vastagságú drótot használunk. A vastagabb drótra a vékonyabbat kézzel, spirál formában tekerjük rá. A formát úgy alkotjuk meg, hogy a vastagabb drótszálakat a vékonnyal kötözzük egymáshoz. Ezáltal egy stabil ékszer jön létre.

Az ékszerek készítése sorám mindig arra törekszem, hogy hosszantartó, kényelmes tárgyat hozzak létre. A drótok végeit lereszelem, hogy ne sértsék fel a bőrt. Az általam használt drótok nikkelmentesek.

Fűrészelt lemez ékszerek készítése:
A lemezékszerek mintáit kézzel rajzolom fel. Kifúrom, kézifűrésszel kivágom a mintát a lemezből. Ezután kézzel felpolírozom az ékszert.

Márti ékszerei pl. itt és itt és itt nézhetők meg. 
 

Keresztfalvi Zsuzsanna, keramikus

Fotó: Tímár Gábor
Keresztfalvi Zsuzsanna vagyok, Piliscsabán élek a családommal. Hogy hogyan csöppent az életembe az agyagozás? Hát úgy, hogy körülbelül 7 éves koromban kaptam egy könyvet Kovács Margit kerámiáiról, amelynek a címe Korong Matyi álma. Innentől kezdve ez lett az én álmom is. 

A beteljesedésre azonban sokat kellett várni, mert csak az egyetemi éveim alatt (angol-olasz szakon végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen) adódott lehetőségem eljutni egy kerámikushoz, hogy elkezdjem az agyaggal való ismerkedést. 
Majd hosszabb szünet után ismét folytattam a tanulást több mesternél, és szép lassan a családom segítségével kialakítottam a műhelyemet, ahol most már megvalósíthatom a saját elképzeléseimet. 

A kerámiázás nemcsak alkotás, hanem kihívás, folyamatos tapasztalás, kísérletezés és tanulás, a végtelen lehetőségek tárháza! 

Keresztfalvi Zsuzsanna a Falusi Portékák vásárlói számára kerámia fakanáltartót, cicás kerámia csészét, és kakasos kerámia kupicákat kínál.


Kissné Palágyi Andrea, kézműves mézeskalács készítő, bútorfestő, ékszerkészítő

Kissné Palágyi Andreának hívnak, Hajdúnánáson élek a családommal. Eredeti szakmámat tekintve műkörmös vagyok, amiben a mai napig is szívvel-lélekkel tevékenykedek. 12 éve hódolok eme szép és kreatív szakmának. A vendégek gyönyörű körmei elkészítése mellett alkalmam nyílt az erre a célra gyártott professzionális alapanyagból ékszerek gyártására is. A fantáziám szab csak határt, mert ékszeralapjaimat is én magam formázom, csiszolom, polírozom és kézzel festem. Egytől-egyig mind egyedi ékszerek.Tervezek estélyi ruhákhoz is, színvilágban és mintában a ruhához illőt. Minden egyes termékem szívemből egy darab. 

Mivel mindig is imádtam a kézművességet, belekóstoltam a fa festésébe is. Nagyon szeretem a fa illatát, és úgy gondoltam, hogy azokat a motívumokat amiket a körmökre és ékszerekre festek, ráfestem kisebb-nagyobb ékszertartó dobozokra. Már többféle fa használati tárggyal bővült a kínálat. Készítek: papírzsebkendő tartót, kulcstartót, órát, pohártartót, szalvétatartót, fatányérokat és kínálót is.

Engem mindig is hajtott belülről valami megfoghatatlan, hogy még több tudást, és mesterséget megismerjek és tanuljak. 2019-ben szembejött velem a közösségi oldalon a mézeskalács készítésről egy videó. Teljesen rabul ejtett. Addig kerestem a lehetőséget, amíg be nem tudtam iratkozni egy minőségi tanfolyamra, ahol megtanultam ennek a csoda mesterségnek a csínját-bínját. Azóta is a szerelmese vagyok! Újabb és újabb technikákat tanulok és alkalmazok a munkáim során. 

Mézeskalácsaim minden alkalomra nagyszerű ajándéktárgyak lehetnek, legyen az névnap, születésnap, évforduló, házasságkötés vagy gyermekszületés. Egyedi elképzeléseket is megvalósítok. Mintavilágukat tekintve a szívemnek nagyon kedves magyar népi motívumok jellemzik, de nem áll tőlem távol a címerek és logók készítése- festése sem. Mézeskalács termékeim celofánba csomagolva évekig szép dísze lehet otthonunknak.

Elismeréseim:
2013. november 7-én Minőségi Termékdíj
Hajdú-Bihar Megyei Minőségi Termék védjegyhasználó lettem az egyedi készítésű ékszerek és fa dísztárgyak termékeimmel.

2014. augusztus 30-án XII. Hajdúsági Regionális Vállalkozói Napok és Termékkiállítás I. díját vehettem át a Hajdú- Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától.

2015. április 24-én a Debreceni Művelődési Központ ékszerkészítő pályázatán való eredményes szerepléséért oklevélben részesültem, ami aztán két hetes kiállítással zárult. 

 

Kocsor Imréné, Julika néni - Népi iparművész kosárfonó

A kosárfonás hazai központja, Békés. A helyi kosárfonók egyik legismertebb és legelismertebb képviselője Kocsor Imréné, szül. Nyeste Julianna. 1956 óta készít fonott termékeket, anno a szövetkezetben kezdte.  Tagja a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnek, 1988 óta népi iparművész, 1996-ban kapta meg a Népművészet Mestere kitüntetést. Számos kiállítás résztvevője és díjazottja. Legnagyobb elismerése a Gránátalma díj.

Munkáiban az évszázados hagyományok harmonikus egységére törekszik. Nagy figyelmet fordít a természetes anyagok kombinálására.

– A paraszti kultúrában elkészítettek mindent, amire a háztartásban szükségük volt. Mi pedig ma is ezekre a hagyományokra támaszkodunk, miközben próbálunk valami újszerűt is belecsempészni tárgyainkba. Aki ebben vagy hasonló hivatásban dolgozik, tudatosan vagy önkéntelenül a ma élő embernek akar alkotni – nyilatkozta Julika néni korábban a Békés Megyei Hírlapnak annak apropóján, hogy a békési vesszőfonást is beválasztották a megyei értéktárba.

A termékek főzött, vagy hántolatlan amerikai nemes fűz vesszőből készültek. Kézműves, zsűrizett termékek. Minőségben és egyediségben is nehezen összehasonlíthatók a külföldről tömegesen érkező fonott termékekkel.

Gyönyörű, egyedi fonott termékei, alkotásai mostantól webboltunkban is kaphatók: https://falusiporteka.hu/kezmuves-termekek/fonott-termekek


Kővári Viki, Égigérő - Magpapírok

Az Égigérő fa egy tökmag leány óriási álma. Lelkes környezetvédőként sokat bánkódtam azon, hogy mennyi szemetet termel egy grafikai cég, mire rájöttem, hogy ez igazán csak hozzáállás és erős akarat kérdése. Ezért kezdtem bele saját vállalkozásomba, ahol azt csinálhatom, amit igazán szeretek és úgy, ahogy én szeretném. Munkámban azt tartom szem előtt, hogy ne ártsak a természetnek. A nyomtatott anyagoknál igyekszem a lehető legfenntarthatóbb megoldásokat választani. Kizárólag öko papírokra dolgozom, energiatakarékos nyomtatóval, természetes kellékekkel. Nem utolsó sorban pedig a mindennapjaimat is a környezettudatosság jegyében élem.

A magpapír ötlete néhány hónapja talált rám. Csodálatosnak tartottam az ötletet, hogy nem kell senkinek külön komódot fenntartania ahhoz, hogy megtartsa minden ismerősétől kapott esküvői vagy ballagási meghívóját, névjegykártyáját, ajándékutalványát. Helyette elültetheti, és illatos fűszernövény vagy csinos kis virág nőhet belőle. Keresgéltem, de nem találtam olyan céget, amelyik nyomtatásra alkalmas magpapírt árulna megfizethető áron, így hát elkezdtem kísérletezni. Készítgettem a papírokat, és bár nagy százalékban kinőttek a kis növénykéim, egyszerűen egyik papír sem volt alkalmas arra, hogy nyomtassak, vagy akár kényelmesen írjak rá. Egyszer csak bevette a nyomtatóm, majd apró darabkákra szakadt a gépen belül. Jó sok időbe telt a kipucolása, de olyan nagyon boldog voltam. A következő két adag papír megint nem sikerült, én pedig kezdtem – csak egy egészen ici-picikét – elkeseredni. Elég az hozzá, hogy varázslatos módon éppen a 8. adagot vitte el tökéletesen a gépem, rányomtatva a logómat. A 8 a kedvenc számom. Így kellett lennie.

Azóta kísérletezek a magokkal. Van amelyik kinő, de nem szép tőle a papír. Valamelyik szép, de nem nő ki. És vannak, amik egyszerűen tökéletesek. Jelenleg kakukkfű, bazsalikom, citromfű, százszorszép, estike és levendula magokból tudok papírt készíteni – fűszernövényeket egész évben, virágokat csak tavasszal és nyáron.
 
Lövői Szövőműhely


Preiner Béla és felesége, Marika működtetik a szövőműhelyt, ahol hagyományos módon, szövőszékkel készülnek a különböző anyagokból a szebbnél szebb, kisebb-nagyobb szőnyegek. Van, ami puhasága miatt a gyerekszobák, hálószobák kedvence lesz, míg vannak kifejezetten praktikus használatra készült, előszobai szőnyegek is. Persze bármelyik falidísznek is jó lehet.

Marika azokat a darabokat szereti leginkább készíteni, amelyeknél van kihívás, mesélte, hogy nemrég egy esküvő felvonuló szőnyegét kellett elkészítenie. 

Boltunkban több méretben és különféle anyagból készült szőnyegeket kínálunk tőlük.


Simon Kata, üvegfestő művész


Műhelyemet lassan 20 éve nyitottam meg Táton. Tradícionális üvegfestéssel, ólom- és tiffanyüveg készítéssel, restaurálással, olvasztott (fusing) üvegek, valamint olvasztott üvegékszerek készítésével foglalkozom. Két szép gyermek édesanyja vagyok.

Tizenkét éves lehettem, mikor édesapámat vártam a dorogi templom melletti parkolóban. Emlékszem, hogy nézegettem felfelé a templom üvegeire, láttam rajta a lyukakat, töréseket és az járt a fejemben, vajon készít-e még valaki ilyen üvegeket? Huszonöt év múltán ugyanezeket a gyönyörű festett ólomüveg ablakokat restaurálhattam, általam újulhattak meg, tűntek el a lyukak, repedések, amiket gyerekként nézegettem. 

Nem tudom megmondani, melyik technika áll a legközelebb a szívemhez. Az újonnan készítendő üvegeket szeretem, mert ott a lehetőség a tervezésre, a színek összehangolására. Valóban úgy van, ahogy Róth Miksa mondta, hogy az üvegfestők fénnyel festenek. Minden napszakban mást és mást mutat a kép, ahogy a fényviszonyok változnak. Ezáltal egy üvegkép mindig él, változik. 

Az ékszerek pedig szerelem a szerelemben. Szeretem a szabadságot, ahogy készítem, szeretem simogatni a felületüket, a színek játékát. Készítésüknél rendkívül fontosnak tartom, hogy ékszereimet csak antiallergén orvosi acél szerelékkel lássam el.

Tetszik a Falusi Portékák filozófiája, örülök, hogy csatlakozhattam. Ezáltal színesíthettem palettámat, új formákat, új színeket, új témákat  hoz az életembe. 

Kata gyönyörű virágos ékszerei, üvegképei és madaras dísze csak a Falusi Portékák oldalon vásárolhatóak meg. 


Szitta Imola, festőművész, tűzzománcos


Egerben születtem 1987-ben és ott is diplomáztam rajz és vizuális kommunikáció tanárként. Gyerekkorom óta festek és tűzzománcozok. 

2009-ben egy bükkaljai kis faluba költöztem, ahol a  falusi környezet és a természet közelsége fontos szerepet töltött be életemben és művészetemben egyaránt. Már gyermekkoromban foglalkoztatott a rajz és a természet kapcsolata. 
Festményeimen a természet, a falusi környezet idillje jelenik meg. A falu nyugalma, meghittsége és a hegyek, dombok, patakok közelsége lett alkotásaim legfőbb ihletője. 

Évek óta foglalkozom az iszapzománc technika elsajátításával, melynek alapja a festés, anyaga a földszerű tűzzománc festék. Ezzel a technikával ötvözhettem a festészetet és az ékszerkészítést, melyek a legfontosabb elemei művészetemnek.
Jelenleg Máriahalmon élek és alkotok. 

Imola a Falusi Portékák vásárlói számára olajfestményeket, akvarelleket és  tűzzománc ékszereket kínál. 


Surowiak Zsófi, Tannerson Company - egyedi ékszerek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem művészettörténészként, azóta Piliscsabán lakom a családommal.

A kisfiam születése után megszállt az ihlet az alkotásra...nagyon szeretek fényképezni és barangolni Magyarországon és a világban.

Ez adta az alapötletet, hogy a saját fényképeimet használjam az ékszereimhez, így egy csapásra megoldódott a szerzői jog kérdése.

Főbb témáim: természet (virágok, fák, természeti képződmények), épületek részletei (kapuk, ablakok, mozaikok, padló minták), Magyarország híres templomai sorozat, street art, városképek, saját rajzok-festmények részletei.

Néha kísérletezgetek a tükrözéssel, hogy egy-egy egyszerű képből kaleidoszkóp képet hozok létre.

Nem állítok rajta semmi effektust, csak az eredeti képet egy négyzet négy sarkába tükrözök.

Ékszer alapanyagok: nikkelmentes fém, magas minőségű fénykép papír (nem vízálló)

Zsófi ékszereit, mint pl. ezt a gyönyörű kalocsai mintás szettet, az Ékszerek, dekorációk almenüben találhatják meg. 


Telekiné Kovács Ágnes, grafikus, könyvkötő


 
Telekiné Kovács Ágnes vagyok, az elmúlt években grafikusként dolgoztam, míg pár évvel ezelőtt rám nem talált a könyvkötészet. Azóta egyedi tervezésű naplókat és fotóalbumokat készítek, melyek idézetekkel, illusztrációkkal teljesen személyre szabhatók. A borítópapírok széles választéka és az egyedi elképzelések teljesen egyedivé varázsolják a nálam készülő könyveket. Az albumok és naplók is kézi kötésűek, minőségi alapanyagokból készülnek. 
 
A Falusi Portékákon kínált fotóalbum kézi hímzésű, a borítón megjelenő, a Magyar népmesékből ismert motívum minden magyar ember számára ugyanazt az üzenetet közvetíti: egy mesés, örök  körforgású személyes világot, amit csak magyar szív érthet igazán. Hiszem, hogy minden család megérdemel egy tisztességes fotóalbumot amiben a család legszebb képei örződnek. 
 
Elérhetőségeim: 
www.facebook.com/libellusnaplok
www.magikadesign.hu
+36 70 587-7611
 

Török Szilvi, pecsétkészítő művész

Földrajz-rajz szakon végeztem, pár év tanítás után rajzfilm stúdióban találtam munkát. Ott annyira megszerettem a rajzfilmes világot, hogy a mai napig animációs filmeket is készítek. Talán a legismertebb a Kolompos számára készült Én elmentem a vásárba című nóta. Több ismert zenekarnak készítettem klipet, Zagarnak, Quimbynek, Ghymesnek, Gryllus Vilmosnak, Halász Juditnak... Emellett gyermekkönyveket írok (Állatfa, Mesterfa, Színek könyve, Krumpli, papír, olló) nemrég jelent meg 5. könyvem, a Paraputty, ami a mi családunkról szól. Négy gyermekünk van, akik folyton gondoskodnak a szórakoztatásunkról és eseménydússá teszik az életünket. 

Már főiskolás koromban vonzódtam a lenyomatokhoz, imádtam a linómetszetet, rézkarcot, litográfiát, de az egyszerű, gyerekekkel megvalósítható nyomatok is közel állnak a szívemhez, papírmetszet, krumplinyomat, ujjlenyomat. 

Kétféle pecséteket készítek, “fapados” és “full extrás” darabokat. A “fapados” olcsóbb, egyszerűbb felépítésű, fakocka (általában bükk, nálam cseresznye) gravírozott guminyomat, úgynevezett “minimal art” vonal. Egy tintapárnába nyomás, majd papírra nyomás, minden egyes pecsételésnél tintapárnába nyomjuk az adott motívumot. 

A “full extrás” drágább, öntintás (pecsétpárna bele van építve a pecsétbe, kb. 150-200 nyomást bír, azután utántöltést igényel), cserélhető fejű, vagyis ha egy másik üzenetet szeretnénk küldeni a gyermeknek, leszedhető a fej és egy másik grafika tehető a helyébe. 

Webboltunkban megvásárolhatók Szilvi könyvei, linómetszőkészlete, a Boci és Csibe kreatív csomag és egy háziállatos pecsét- és foglalkoztató szett.


Vasasné Zsuzsa, kékfestő mintás textilárúk készítője   

Négy gyermek édesanyja.

Míg kicsik voltak a gyerekek, sokat varrogattam nekik, szoknyát, rövidnadrágokat, babaruhát, és évente cserélem a konyhai dekorációkat, a vitrázst, függönyt, székpárnákat.

A kékfestő minta régi nagy szerelmem, nemrégen kezdtem el megvalósítani azt az álmomat, hogy a lakásunkat ilyen termékekkel díszítsem.

Naponta jutnak eszembe új  ötletek, ezekből mutatok be majd Önöknek minél többet, itt a Falusi Portékák oldalon is. Fogadják olyan szeretettel termékeimet, mint ahogy azok készültek. 

Zsuzsa egy konyhai és egy ebédlős szettet, valamint kékfestő mintás ökotasakokat kínál webboltunk vásárlóinak.


Szeretné kézműves termékével webboltunk kínálatát növelni?

Ha úgy gondolja, hogy saját készítésű portékái beleillenek webboltunk magyaros, falusias, népies stílusába, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Nagykereskedő partnereink:
- Kapiga Kft.
- Itália Konyha Kft.
- Incero Kft.
- CQ73 Kft.
- Szent Adalbert Központ, Esztergom